Tagtik

Voetbal kijken en roken: gedaan ermee!

In de Vlaams-Brabantse faciliteitengemeente Wemmel heeft het gemeentebestuur beslist om een rookverbod in te voeren in het Marcel Van Langenhovestadion. Op en rond de grasvelden en synthetische voetbalvelden wordt het in Wemmel verboden om nog te roken.

Enkel buiten aan de voetbalkantine zal er nog onder een afdak gerookt mogen worden. "Roken wordt toch meer en meer gezien als asociaal gedrag. Daarom zullen we het roken ontmoedigen. Zeker naar jongeren toe", verklaart burgemeester Walter Vansteenkiste (Lijst Burgemeester Wemmel) de opmerkelijke beslissing in Het Nieuwsblad.

De groendienst moet immers elke week de sigarettenpeuken gaan oprapen op en rond de voetbalvelden in Wemmel. Tevens branden de sigarattenpeuken gaten in het peperdure synthetische veld.

Als het verbod te veel met de voeten zou getreden worden, zullen gemeenschapswachten GAS-boetes uitschrijven, benadrukt de burgemeester.

De KBVB wil binnenkort alle wedstrijden van nationale teams rookvrij maken. In Nederland is er al veel langer een rookverbod rond de meeste voetbalvelden, ook in het amateurvoetbal.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren