Tagtik

Vandeurzen krijgt 136.000 euro uittredingsvergoeding

Gisteren heeft Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) bekend gemaakt dat hij in 2019 afscheid neemt van de nationale politiek. Door zijn lange loopbaan zal hij een uittredingsvergoeding krijgen van maar liefst 136.000 euro. Die vergoeding zal hij ook opnemen. Dat zei hij vandaag in De Zevende Dag op één.

Vandeurzen denkt dat door het opnemen van de vergoeding zijn overstap naar een nieuwe professionele loopbaan zal vergemakkelijken. Het afscheid van Vandeurzen is bovendien belangrijk voor de lijstvorming. Hij laat de CD&V zelf bepalen op welke plaats hij bij de parlementsverkiezingen zal staan. "Ik doe wat de partij mij vraagt.", klinkt het. Al is de kans dus onbestaande dat als hij verkozen wordt, ook daadwerkelijk zal zetelen in het parlement. 

De Limburgse politicus kreeg vaak de stempel van een saai persoon te zijn. Zelf vindt Vandeurzen dat hij een carrière heeft kunnen maken met een eigen stijl. "Het is niet de waan van de dag die alles moet bepalen.”, besluit Jo Vandeurzen.

Ook dit kan u interesseren