Tagtik

Slechts 37% van de Fransen “kijkt uit” naar de Spelen

Iets minder dan vier op de tien Fransen (37%) zegt “heel veel” of “een beetje ongeduldig” uit te kijken naar de Olympische Spelen in Parijs (26 juli-11 augustus). Dat blijkt uit een enquête van Viavoice die maandag  werd bekendgemaakt op een journalismeconferentie in Tours.

Daarentegen kijkt 57% van de ondervraagden met “weinig” of “geen ongeduld” uit naar het grote sportevenement dat voor het eerst in een eeuw in Parijs wordt gehouden. De belangstelling voor de Paralympische Spelen is nog minder uitgesproken, met slechts 30% van de respondenten die ernaar uitkijken. De enquête werd online uitgevoerd tussen 29 februari en 4 maart voor France Télévisions, Radio France, France Médias Monde en Ouest-France, met behulp van een steekproef van 1.001 personen die representatief zijn voor de bevolking van 18 jaar en ouder die op het Franse vasteland woont, volgens de quotamethode.

Zelfs onder de respondenten die “regelmatig op de hoogte blijven van sport en sportnieuws” blijft het enthousiasme vrij laag, met 55% die uitkijkt naar de Olympische Spelen en 45% naar de Paralympische Spelen.

Volgens het onderzoek volgt minder dan de helft van de ondervraagden (45%) sport en sportnieuws regelmatig, 35% ‘zelden’ en 20% ‘nooit’. 61% van de ondervraagde mannen zei regelmatig op de hoogte te blijven van sport, tegenover 30% van de vrouwen. Het zal geen verrassing zijn dat voetbal de meest gevolgde sport is, aangehaald door 43% van de 353 respondenten die bijna dagelijks een bepaalde sport volgen, ruim voor rugby (15%) en tennis (7%).

(Rémi Laxague/L'Equipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

 

Ook dit kan u interesseren