Tagtik

Gooit Somers vroegtijdig de handdoek?

Zal politicus Bart Somers niet de volledige zes jaar burgemeester blijven van de stad Mechelen? De stadslijst VLD-Groen-M+ wacht alvast tot midden december om haar stadsploeg voor te stellen. Dat voedt de geruchten dat sterke man Bart Somers misschien niet de volle termijn burgemeester zal blijven.

Na de klinkende overwinning van de stadslijst, het haalde maar liefst 25 van de 43 zetels binnen, blijft het wachten op de samenstelling van de bestuursploeg van VLD-Groen-M+, die uiteindelijk besloot om alleen te besturen in Mechelen.

Als Bart Somers de komende jaren de kans zou krijgen om minister te worden of op Europees vlak een belangrijke rol zou kunnen spelen, zou hij het Mechelse stadhuis verlaten. Althans dat wordt her en der in de Mechelse wandelgangen gezegd en geschreven.

"Mijn voorkeur gaat uit naar het burgemeesterschap. Iedereen weet dat ik dit doodgraag doe. Maar net zoals ik voor de verkiezingen al zei, is politiek een ploegsport en beslis je over zulke dingen niet alleen", reageerde Bart Somers op de geruchtenmolen in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren