Tagtik

"Daar is toch iets misgelopen, in die familie"

Journaliste Lynn Wesenbeek kon door haar ervaring als royaltywatcher de voorbije jaren heel dicht bij de koninklijke familie komen. Wesenbeek kwam dan ook veel dingen te weten over de monarchie, die niet in de pers gekomen zijn.

Voor het VTM-programma Royalty volgde Lynn Wesenbeek de koninklijke familie op diverse staatsreizen. Zo volgde ze koning Albert en koningin Paola van heel dichtbij. Met koning Filip bouwde ze echter een hele goede band op.

"Ik herinner mij, op een gegeven moment in Egypte, februari 1999 in het Winter Palace in Luxor. Ik stond onder de douche en kreeg plots telefoon van één van de adviseurs van de toen nog kroonprins Filip. Die adviseur vroeg me of ik naar beneden kon komen omdat de kroonprins me graag wou spreken. Dus ging ik met mijn half nat haar naar beneden en toen vroeg koning Filip om samen te eten. We hebben dan samen met ons twee gegeten en dat is me altijd bijgebleven. Ook omdat je dan echt de mens achter de publieke figuur leert kennen", vertelt Wesenbeek bij radiozender JOE.

"Ze zijn heel eenzaam geweest, onze koningskinderen. Dat bleek tijdens het gesprek ook wel, dat daar toch iets misgelopen is in die familie", onthult Lynn bij JOE.

(Skwadra by Tagtik/Source: JOE/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren