Tagtik

Boekenbeurs-pedo vraagt zelf chemische castratie

De pedofiele ex-leerkracht die een 11-jarig meisje betastte op de Antwerpse Boekenbeurs, vraagt zelf om chemisch gecastreerd te worden. "Ik besef dat het moet stoppen. Die fantasieën moeten uit mijn hoofd. Ik ben mijn job als leraar, mijn huwelijk en deels ook mijn kinderen kwijt", zei Dirk L. gisteren tegen de rechter.

De rechter ging niet in op de vraag van de man om zijn voorwaarden te behouden en als extra voorwaarde op te leggen dat hij zich chemisch zou moeten laten castreren en zette de voorwaardelijke veroordeling om in een effectieve celstraf van één jaar. L. beloofde nog een psychiater te raadplegen als hij vrijkomt om dan te bekijken of een chemische castratie mogelijk is.

Opnieuw in de fout

De 52-jarige Dirk L. betastte verschillende schoolkinderen op de Antwerpse Boekenbeurs. Hij werd op heterdaad betrapt.

Ex-leraar in de lagere school Dirk L. uit Ingelmunster betastte donderdag op de Boekenbeurs twee meisjes uit het zesde leerjaar van de Sint-Laurens-school uit Zelzate. Twee meerderjarigen zagen de aanranding gebeuren en verwittigden de bewakingsdienst van de Boekenbeurs. "Nadien is de politie erbij gehaald en werd de man opgepakt", klonk het toen bij het Antwerpse parket.

Dirk L. werd in januari 2016 al voor de tweede keer veroordeeld voor pedofilie. Zijn dochter vond toen een gigantische collectie kinderporno thuis. Dirk L. was tot twee jaar geleden zelf leerkracht in het zesde leerjaar van een lagere school in Koekelare. Twee jaar geleden werd hij voor het bezit van de 2,25 miljoen foto’s en meer dan 12.000 video’s veroordeeld tot één jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij verloor tevens voor vijf jaar zijn burgerrechten en mocht ook geen job of activiteit meer uitoefenen waar kinderen bij betrokken zijn.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Laatste Nieuws - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren