Tagtik

"Regering zal klimaat niet redden"

03 October 2021 17:35 De PFOS-vervuiling brengt in Vlaanderen nog steeds veel teweeg. Volgens Jambon is het principe in zijn regering heilig: de vervuiler betaalt. "Het is onbegrijpelijk en ontoelaatbaar dat een bedrijf anno de 21ste eeuw bewust de grond vervuilt. 3M zal dan ook de rekening krijgen.", zegt de minister-president in een interview met De Zondag.

KMI waarschuwt met code geel voor rukwinden en veel neerslag

02 October 2021 09:47 Voor zo goed als het hele land geldt van vanavond tot morgenmiddag code geel voor wind en regen. In Henegouwen en Namen is dat zelfs code oranje voor regen. Enkel Luik blijft gespaard van zware regenval - daar worden geen grote problemen verwacht door de regen. Dat meldt het KMI.

Wordt deze bosbrand de grootste boom ter wereld fataal?

17 September 2021 13:45 Natuurliefhebbers houden hun hart vast want bosbranden bedreigen het wereldberoemde Sequoia National Park, in Californië in de Verenigde Staten. In dit prachtige park staan enkele van de grootste en oudste bomen van onze planeet. Deze reuzensequoia's zijn erkend als UNESCO werelderfgoed.

Nederlandse Waddeneilanden overspoeld door bruinvissen

29 August 2021 09:42 De afgelopen dagen zijn de Nederlandse Waddeneilanden overspoeld door dode bruinvissen. Alleen gisteren spoelden er op de eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog dode bruinvissen aan. Het is volgens bewoners van de eilanden niet raar dat er bruinvissen aanspoelen. Maar de aantallen die er momenteel aanspoelen zijn wel opmerkelijk. Dat meldt de Nederlandse Omroep Friesland.