Tagtik

"Er kan veel regen op korte tijd vallen"

25 July 2021 16:11 Tussen 13 en 21 uur is er in ons land opnieuw code geel van kracht. Er kan op korte tijd zeer veel regen vallen, wat mogelijk wateroverlast met zich mee kan brengen. "De felste buien zijn voor de tweede helft van de namiddag en de eerste helft van de avond."., zegt weerman Frank Duboccage.

KMI kondigt opnieuw code geel af

25 July 2021 08:44 Het KMI waarschuwt vandaag opnieuw voor onweer en kondigt van 13 uur tot 21 uur code geel af voor het hele land. Lokaal kan er op korte tijd veel regen vallen, met mogelijk wateroverlast tot gevolg. "De felste buien zijn voor de tweede helft van de namiddag en de eerste helft van de avond." zegt weerman Frank Duboccage.

KMI waarschuwt voor onweer met intense buien

04 July 2021 09:07 Het KMI geeft vandaag code geel voor het hele land van 12 uur tot 23 uur. Het weerinstituut waarschuwt voor onweersbuien in de meeste streken, waarbij lokaal veel neerslag in korte tijd kan vallen. Tijdens de meest intense buien kan er ook hagel vallen. Binnenlandse Zaken heeft opnieuw het nummer 1722 geactiveerd. Het voor deze namiddag geplande concert van Ronnie Flex & The Fam en Lil Kleine op Werchter Parklife wordt uitgesteld wegens het slechte weer.

KMI waarschuwt voor hevig onweer tijdens wedstrijd Rode Duivels

27 June 2021 17:19 Wie vanavond graag buiten de prestaties van de Rode Duivels en de andere ploegen op Euro 2020 volgt, kan best eerst het weerbericht checken. Het KMI waarschuwt al de hele dag voor onweer en kondigt nu ook code oranje af voor de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg.

Openen terrasjes bij 20 graden en meer?

02 May 2021 14:03 Volgende week zaterdag opent de horeca na meer dan een halfjaar opnieuwe de deuren. Binnen blijft het het serveren van eten en drinken verboden, maar op de terrasjes kan je eindelijk terug genieten. Het ziet er voorlopig naar uit dat je dat zelfs kan doen in temperaturen van meer dan 20 graden. 

Stikstofnormen in Vlaanderen worden verstrengd

02 May 2021 13:31 Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft besloten dat de normen voor stikstof in Vlaanderen worden verstrengd. Demir werd in feite verplicht om dit te doen, nadat een arrest van de Raad voor Vergunningsbetwisting het voorlopig stikstofkader onderuit haalde. De nieuwe richtlijnen moeten volgens Demir een vergunningsstop voorkomen. Een definitief stikstofkader moet eind dit jaar vastgelegd worden.