Tagtik

KMI kondigt opnieuw code geel af

Het KMI waarschuwt vandaag opnieuw voor onweer en kondigt van 13 uur tot 21 uur code geel af voor het hele land. Lokaal kan er op korte tijd veel regen vallen, met mogelijk wateroverlast tot gevolg. "De felste buien zijn voor de tweede helft van de namiddag en de eerste helft van de avond." zegt weerman Frank Duboccage.

“Vooral na de middag wordt het zeer onstabiel en kunnen felle buien tot ontwikkeling komen”, zegt onze weerman Frank Duboccage. “Daar kan veel regen op korte tijd tussen zitten. De felste buien zijn voor de tweede helft van de namiddag en de eerste helft van de avond.”

Vanavond vallen er nog steeds buien, lokaal met onweer. Volgende nacht neemt de buienactiviteit in de meeste streken af, maar over het westen blijft het wellicht wisselvalliger met buien en kans op onweer. Plaatselijk zijn er soms opklaringen, vooral in het oosten en het centrum. De minima liggen tussen 12 en 16 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen. Over het westen is de wind zwak en veranderlijk.

Maandag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met al in de voormiddag kans op (onweers)buien. In de namiddag worden de buien intens en zijn ze plaatselijk vergezeld van onweer en hagel. Tijdens de buien kunnen ook windstoten voorkomen. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden. De wind is zwak tot matig uit zuidwest tot west. (Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Twitter)

Ook dit kan u interesseren