Tagtik

Van der Poel geveld door vermoeidheid

De Nederlander Mathieu Van der Poel, die vrijdag nog de E3 Saxo Classic op zijn naam schreef, had duidelijk te veel energie verspeeld in Harelbeke om zondag Gent-Wevelgem te winnen.

Zelfs een tweede plaats werd met gejuich ontvangen toen Mathieu Van der Poel na afloop van de ceremonie aankwam bij zijn team waar zijn staf en zijn baas, Philip Roodhooft, op hem wachtten. Hij was nauwelijks teleurgesteld dat zijn renner de dagzege misliep: "Hij heeft niet verloren! Hij heeft gewoon niet gewonnen (lacht). Hij reed een geweldige wedstrijd en het team presteerde goed. We kunnen blij zijn met wat we vandaag (zondag) hebben gedaan. We hebben dit seizoen al veel gewonnen, dus we hebben vertrouwen in de wedstrijden die nog komen."

"De sterkste renner won"

"Het is duidelijk dat de wedstrijd van vrijdag (in Harelbeke) zwaar woog op Mathieu, die niet 100% fris was", zei de manager. "Dat kan gebeuren en de Ronde van Vlaanderen is over een week, dus dan zal hij fris zijn. Je kunt vandaag niet zeggen dat hij niet goed was, hij was erg gul met zijn inspanning, hij probeerde het in de sprint, maar het is geen schande om te verliezen van (Mads) Pedersen, een echte kampioen, die de sterkste was."

De regerende wereldkampioen kon het alleen maar beamen: hij berustte in de nederlaag toen hij op 30 meter van de finish, in volle sprint, ging zitten: "Als iemand sterker is, is het makkelijker om te accepteren dat je verliest." En net als Philip Roodhooft bevestigde de tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen, na "enorm afgezien te hebben vandaag (zondag)", dat hij geen energie meer had om de Deen te verslaan. Zonder excuses te zoeken: "Mads was er ook in Harelbeke. Ik had zeker niet de benen die ik vrijdag had. Hoeveel vertrouwen had ik in mijn sprint? Heel weinig, om eerlijk te zijn. In de tweede passage over de Kemmelberg zat ik bijna naast Mads en in de laatste passage moest ik gewoon proberen zijn wiel te houden. De sterkste renner won."

(L'Equipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren