Tagtik

Toeschouwer zorgt met selfie voor massale valpartij (VIDEO)

Zondag vond een grote valpartij plaats in de Alpenrit van Les Gets naar Saint-Gervais in de Tour de France.  Een toeschouwer raakte de Amerikaan Sepp Kuss van de ploeg Jumbo-Visma en bracht hem ten val, waardoor ook verscheidene andere renners tegen de grond smakten. De toeschouwer wilde een selfie nemen, maar bracht daarbij de renners in gevaar.

De toeschouwer strekte zijn arm om toch maar het beste filmpje of de beste selfie te kunnen maken. Sepp Kuss, de luitenant van Jonas Vingegaard en de nummer 6 in de stand, had dat te laat in de gaten en knalde onverbiddelijk op de arm. In zijn val nam hij zijn ploegmaat Nathan Van Hooydonck mee. Tientallen andere renners smakten vervolgens eveneens tegen het gloedhete asfalt.

De Franse gendarmerie opende een onderzoek naar de feiten en slaagde erin de toeschouwer te identificeren. Het gaat om een wielersupporter uit de buurt van Annecy. Afhankelijk van het feit of renner Sepp Kuss al dan niet een klacht zal indienen, zal de supporter die de massala valpartij veroorzaakte gestraft worden.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Youtube - Sporza)

Ook dit kan u interesseren