Tagtik

"Dat er doden gaan vallen? Wielrennen is wielrennen"

UCI-voorzitter David Lappartient toont weinig begrip voor het protest van de renners tegen oveilige koersomstandigheden in de Tour de France.

Onder meer toprenners Caleb Ewan, Primoz Roglic, Geraint Thomas en Peter Sagan kwamen reeds stevig ten val in deze Ronde van Frankrijk. De renners trekken dan ook aan de alarmbel en vragen veiligere wedstrijdomstandigheden. UCI-voorzitter David Lappartient toont zich alvast weinig begripvol voor de klachten van de renners: "De meeste valpartijen zijn het gevolg van een gebrek aan waakzaamheid", klinkt het bij Ouest France. "Dat is begrijpelijk, want ze zijn de hele dag gestrest omdat ze vooraan willen rijden. Maar ik denk niet dat we het parcours de schuld kunnen geven."

"Wielrennen is wielrennen, al vind ik het ook vervelend om renners te zien vallen. Marc Madiot (Groupama-FDJ) zegt vaak dat hij niet van wedstrijden in de woestijn houdt, maar dan moet hij ook accepteren dat het parcours technischer wordt als we een centrum van een stad willen bereiken. De wegen waren mooi en breed, zonder verkeerseilanden. De finish was mooi op het rechte stuk, het ging alleen snel doordat Pontivy laag ligt. Er was bovendien veel nervositeit in het peloton. Iedereen wil vooraan rijden, maar er is geen plaats voor iedereen", veegt de UCI-voorzitter de verantwoordelijkheid voor de vele valpartijen weg.

De renners in de Tour delen de mening van Lappartient duidelijk niet, blijkt uit heel wat posts op social media.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren