Tagtik

Lance Armstrong met PTSD in therapie na dopingbekentenissen

Lance Armstrong won de Tour de France maar liefst zeven keer. De Amerikaan viel echter genadeloos van zijn voetstuk toen bleek dat hij daarvoor doping had gebruikt. Hij werd levenslang geschorst als wielrenner en zag de Tour-zeges van zijn erelijst verdwijnen. 

In 2013 gaf hij tijdens een uitgebreid interview met Oprah Winfrey zijn dopinggebruik toe.

In de jaren na zijn dopingbekentenissen leed de ex-renner aan een posttraumatische stressstoornis. Dat vertelde de Amerikaan zelf in de podcast ‘The Great Unlearn’. Armstrong volgde een intensieve therapie, met sessies van wel tien uur per dag. “Als mijn vorige ervaringen met therapie als een pleister waren, voelde dit aan als een zware operatie.”

Hij startte intensieve therapie in Tennessee. Vijf dagen lang kreeg hij tien uur per dag persoonlijke therapie om beter te leren omgaan met zijn PTSD.

“Wanneer mensen dat woord horen, denken ze meteen aan mannen die in de oorlog gevochten hebben en daar vrienden verloren zijn, de dood in de ogen gekeken hebben of mensen vermoord hebben. Maar het is niet exclusief voor soldaten. En het is zeker ook niet exclusief voor mij”, vertelt hij over zijn PTSD in de podcast ‘The Great Unlearn’. 

(SR for Tagtik/Illustration: Wiki commons public domain by Gawain78)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren