Tagtik

Conte verbreekt de stilte

Volg hier alles over La Liga

Meer info over Real Madrid

Nog voor Julen Lopetegui goed en wel ontslagen was als hoofdtrainer bij Real Madrid, ging al het gerucht dat hij zou worden opgevolgd door Antonio Conte, tot vorig seizoen trainer bij Chelsea. De onderhandelingen liepen mis toen Conte naar verluidt zijn eigen technische staf wou samenstellen. Of misschien kwam Real Madrid tijdens de gesprekken tot de vaststelling dat de Italiaan een verkeerde keuze zou zijn? In de Spaanse media gingen verhalen de ronde dat aanvoerder Sergio Ramos zijn veto zou hebben gesteld.

Bij La Gazzetta dello Sport doorbreekt de ex-bondscoach van Italië de stilte: hij verklaarde dat hij dit seizoen wellicht nergens aan de slag gaat. "Ik voel nu nog niet de behoefte om weer aan het werk te gaan. Misschien ben ik over twee of drie maanden van gedacht veranderd. Zeg nooit nooit, maar ik denk dat ik nu beter wacht op een club waar ik volledig een eigen project kan starten."

Conte woont nog altijd in Londen waar zijn dochter naar school gaat. Betekent dit dat hij in de Premier League actief wil blijven? Nu Real Madrid uitgesloten is, is er nog een andere grote club waar een grote naam onder druk staat: wordt Conte de opvolger van José Mourinho bij Manchester United?

(DC/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren