Tagtik

Tuchel: "We spelen voor Wembley en niets anders"

Bayern München-coach Thomas Tuchel is van mening dat het Bernabéu een van de moeilijkste stadions is om een rivaal te verslaan, maar hij is ervan overtuigd dat zijn ploeg voor een verrassing kan zorgen en zich kan plaatsen voor de finale van de Champions League.

Bayern München-coach Thomas Tuchel sprak zijn vertrouwen uit in de aanloop naar de terugwedstrijd in de halve finale van de Champions League van woensdag tegen Real Madrid (21.00 uur). “We praten niet over de mythe, we maken de taak niet moeilijker dan hij is. Het is een van de meest gecompliceerde stadions om in te winnen, maar het is niet onmogelijk”, zei de Duitse coach over het Estadio Santiago Bernabéu.

“Zij zijn een van de grootste clubs ter wereld, maar wij zijn ook een grote club in Europa, met traditie en dominantie. Daarom is het een geweldige halve finale. Het is een cadeau en ook een verplichting om morgen (woensdag) alles te geven,” benadrukte de Beierse coach. ”We spelen geen halve finale om van een halve finale te genieten, maar om de finale te halen. We spelen morgen (woensdag) voor Wembley en voor niets anders,” legde hij uit.

(Syanie Dalmat/L’Équipe –/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren