Tagtik

Dan toch meer dan 23 spelers in de selecties voor het EK 2024?

De UEFA legde aanvankelijk een limiet van 23 spelers in de nationale selecties voor het EK van deze zomer op. De Europese voetbalbond zegt nu wel te willen luisteren naar de mening van coaches die de selectie met 26 spelers willen behouden.

Nadat de UEFA het aantal spelers voor het EK op 23 spelers bracht (zoals het geval was vóór de coronapandemie), laat de Europese voetbalbond nu toch doorschemeren dat er nog steeds veranderingen kunnen worden doorgevoerd. “We hebben nota genomen van de opmerkingen van sommige bondscoaches over de omvang van de selectie voor het EK 2024. Op 8 april wordt er een workshop gehouden met de deelnemende teams, waar de UEFA zal luisteren naar de standpunten van de coaches. Alle ideeën hierover zullen dan worden onderzocht en geëvalueerd”, aldus een woordvoerder van de UEFA.

Bij de vorige editie, in 2021, mochten de bondscoaches 26 spelers meenemen. De beslissing om terug te keren naar een selectie van 23 spelers werd door sommige coaches met onbegrip ontvangen. “Het is heel vreemd om geen 26 spelers te kunnen kiezen. Het is absurd om terug te gaan naar 23”, zei Ronald Koeman, bondscoach van Oranje, na de 2-1 nederlaag van zijn ploeg tegen Duitsland op dinsdag.

Ter vergelijking: de Aziatische voetbalbond gaf afgelopen januari toestemming voor 26 spelers voor de Asian Cup. Voor de African Cup of Nations eerder dit jaar werd de limiet zelfs verhoogd naar 27 spelers.

 (Nelson Thomas/L’Équipe – via Tagtik/pic : L’Équipe )

Ook dit kan u interesseren