Tagtik

Meest gezochte drugsbaas ter wereld blijkt fervent Google-recensent: Nederlandse en Belgische horeca-gelegenheden bezocht

Christopher Vincent Kinahan (67), een Ierse drugslord, die al enkele jaren internationaal wordt gezocht samen met zijn 2 zonen, vult doodleuk recensies in voor hotels, restaurants en feestzalen waar hij verblijft terwijl hij rondreist en uit de klauwen van de politie weet te blijven. Daar kwamen het onderzoekscollectief Bellingcat en The Sunday Times achter.

De man, die 'the Dapper Don' genoemd wordt, beoordeelde ook een feestzaal in België en een hotel in Nederland. Sinds 2019 pende hij zo’n 200 recensies bij elkaar en hij voorzag deze ook regelmatig van foto’s. Op sommige foto’s is zelfs zijn reflectie in een raam te zien. 

De Wuustwezelse feestzaal Efsane - volgens de uitbaters “de mooiste feestzaal van België en Nederland” - kreeg 2 jaar geleden op Google 3 sterren van ene Christopher Vincent. Een hotel in Breda, net over de grens, kreeg rond die tijd dezelfde score: “een speciale vermelding voor Barbra”, motiveert hij deze keer wel zijn score, “omdat ze uiterst behulpzaam, efficiënt en professioneel was.” Christopher Vincent Kinahan blijkt de auteur te zijn.

Het drietal, vader en twee zonen, wordt ervan verdacht de voorbije jaren zo’n 1 miljard euro te hebben verdiend met de handel in drugs, maar ook met wapenhandel en het witwassen van geld. Ze staan alledrie internationaal geseind.

De VS looft maar liefst 15 miljoen dollar uit voor wie de tip kan geven die naar de arrestatie van het drietal leidt. Toch maar even de Google-recensies checken?

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Hazily Light for Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren