Tagtik

Gijzeling Ede: alle gegijzelden bevrijd en persoon met bivakmuts opgepakt

Zaterdagvoormiddag vond een gijzeling plaats in de uitgaansgelegenheid ‘Petticoat’ aan de Nieuwe Stationsstraat in Ede, in de Nederlandse provincie Gelderland. 

Een man zou tegen sluitingstijd een zaak zijn binnengegaan met wapens en explosieven en dreigde urenlang om de boel op te blazen. 

De politie meldde dat er zaterdagochtend al drie gegijzelden werden vrijgelaten. Maar de gijzeling was zaterdagmiddag nog steeds niet ten einde. Het was toen onduidelijk hoeveel mensen zich nog in het café bevonden. Het zou gaan om één gijzelnemer, maar meer is nog niet geweten over deze persoon.

Er werden ruim 150 woningen ontruimd. Tussen Barneveld-Zuid en Ede-Wageningen reden geen treinen door de inzet van de politie, die met gespecialiseerde teams en de mobiele eenheid was uitgerukt. Ook was een onderhandelaar ingezet.

Update: gijzeling ten einde
Zaterdagmiddag net voor 13:00 uur komt het verlossende nieuws dat alle gegijzelden werden vrijgelaten. De dader verliet het café geboeid en met een bivakmuts op onder politiebegeleiding. 

“Zojuist is de laatste gegijzelde vrijgelaten. Er is één persoon aangehouden”, schreef de politie iets voor 13 uur op X. 

(SR for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren