Tagtik

Dubai overspoeld: ook wel een beetje hun eigen schuld (VIDEO)

Op de sociale media zijn filmpjes te zien over het extreme weer dat Dubai en omgeving teistert: de regio rond de Verenigde Arabische Emiraten krijgt te maken met regen zoals ze in geen 75 jaar hebben gezien.

De Verenigde Arabische Emiraten krijgt te maken met noodweer zoals ze in geen tijden hebben gezien: sinds maandagavond is er zo'n hoeveelheid regen gevallen die normaal op een heel jaar valt, met overstromingen tot gevolg.

Op sociale media zijn filmpjes te zien van luxewagens die vastzitten in het water, ondergelopen garages, een overspoelde luchthaven…

Bij Het Nieuwsblad spreekt weerman Bram Verbruggen over een 'waterbom' die te vergelijken is met de overstromingen die de Vesdervallei van drie jaar geleden teisterden. Hij legt ook een link met de klimaatverandering, maar ook de Emiraten hebben deels schuld aan de overstromingen: zij hebben immers een systeem om meer regen uit de wolken te persen. Maandag en dinsdag stuurden ze vliegtuigen de lucht in die bepaalde chemicaliën en kleine partikels in de atmosfeer te blazen om meer regen te krijgen in de strijd tegen droogte en hitte.

(PP/Source: X, Reuters, Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

 

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren