Tagtik

De mens wordt ooit 140 jaar

De oudste mens tot nu toe was Jeanne Calment, een Française die in 1997 overleed en bij haar overlijden 122 jaar en 5 maanden oud was. De voorbije vijfentwintig jaar heeft geen enkele mens ter wereld nog zo’n hoge leeftijd bereikt.

Chaim Cohen, een wetenschapper uit Israël, gelooft dat in de toekomst meer en meer mensen de kaap van de 100 of zelfs 120 jaar zullen overschrijden. Het is zelf mogelijk dat ze tot 140 jaar oud zullen worden. De Israëlische wetenschapper doet aan de universiteit van Bar Ilan onderzoek naar de moleculaire biologie van veroudering.
Vorig jaar werd in een studie nog geconcludeerd dat de levensduur van mensen een natuurlijke bovengrens heeft. De onderzoekers van het Albert Einstein College of Medicine in New York achtten de kans dat een mens ooit ouder wordt dan 125 jaar extreem laag.

De Israëlische wetenschapper Cohen heeft daar een andere mening over: "De bevindingen leveren sterk bewijs dat vergelijkbare interventies bij mensen de gemiddelde en maximale levensverwachting significant zouden kunnen verhogen". Hij zegt dat als men het verouderingsproces zelf manipuleert, ook de maximale levensverwachting kan stijgen tot voorbij 120 jaar. Hij baseerde zich hiervoor op een studie over de gegevens van menselijke sterfte van 1900 tot 2010 en ook op experimenten met muizen, ratten en vliegen. Door veranderingen in de voeding, bepaalde medicijnen en genetische manipulatie is het mogelijk om de maximale levensduur met maximaal dertig procent te verlengen, stelt Cohen.

(Tagtik/Source: CNN/Illustration picture: Danie Franco for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren