Tagtik

"China zal lastige vragen moeten beantwoorden over virusuitbraak"

De Chinese autoriteiten zullen zwaar op de rooster worden gelegd over hoe de uitbraak van het nieuwe coronavirus is gebeurd en of die voorkomen had kunnen worden. Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab gezegd op een persconferentie.

In eerste instantie werd vermoed dat het nieuwe coronavirus in december 2019 voor het eerst opgedoken was op een markt in de Chinese miljoenenstad Wuhan waar ook wilde dieren verhandeld werden. In december 2019 werd in de Chinese miljoenenstad Wuhan een cluster van symptomen van een "longontsteking van onbekende oorsprong" waargenomen, dat al snel in verband werd gebracht met de markt waar allerlei levende dieren werden verhandeld. Intussen worden echter steeds meer vraagtekens bij deze versie geplaatst.

De Amerikaanse regering was twee jaar geleden immers al bezorgd over de veiligheid in een lab in de Chinese stad Wuhan. De Amerikanen vreesden immers dat er mogelijk ooit een van de experimenten - onder meer rond coronavirussen bij vleermuizen – uit de hand zou lopen en dat een gevaarlijk virus zich dan over de hele wereld zou verspreiden. Dat blijkt uit documenten die The Washington Post in handen heeft gekregen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren