Tagtik

Bevrijdend nieuws voor tuincentra en slecht nieuws voor festivalgangers?

Vanmiddag om 14.30 uur komt de Nationale Veiligheidsraad, met daarin de toppers van de federale regering en de minister-presidenten, bijeen om de maatregelen tegen het coronavirus opnieuw te bekijken. Zo goed als zeker worden de huidige regels, die ons land sinds half maart in zachte ‘lockdown’ houden, met nog eens twee weken verlengd tot minstens 3 mei.

Mogelijk worden de regels niet verstrengd, maar worden enkele sectoren vrijgesteld. Zo zullen vermoedelijk tuincentra opnieuw de deuren mogen openen. Tot nu toe mochten enkel diegene die dierenvoeding verkochten open blijven, maar daar komt vandaag vermoedelijk verandering in. Er wordt eveneens verwacht dat de Veiligheidsraad een beslissing neemt over de zomerfestivals. Het lijkt onhaalbaar om een grote mensenmassa deze zomer bijeen te laten komen, waardoor de kans groot is dat de regering de zomerfestivals vandaag mogelijk zal verbieden.

Wanneer kunnen de kinderen opnieuw naar school? Kunnen bedrijven in mei weer opstarten? Zullen we deze zomer naar het buitenland op reis mogen? Tot nu toe zijn die vragen onbeantwoord gebleven. Maar het is wel de bedoeling om de burger enig perspectief te geven op licht aan het eind van de tunnel. "De premier wil daar ook maximaal antwoorden op bieden", zegt Elke Pattyn, woordvoerster van Wilmès.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Samuel Toh via Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren