Tagtik

Johan Vande Lanotte: “Sihame El Kaouakibi is onheus behandeld”

Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open vld) is onheus behandeld. Dat zegt advocaat en voormalig Vooruit-politicus Johan Vande Lanotte in een interview met De Morgen.

Enkele maanden geleden stond Vande Lanotte de politica van Marokkaanse afkomst bij toen ze in het oog stond van de mediastorm. Hij heeft er toen goed over nagedacht om het voor haar op te nemen. "Vrienden van haar, die ik goed ken, hadden mij met aandrang gevraagd om te helpen. Het liep helemaal verkeerd. Ze hadden iemand nodig die de zaken even op een rijtje zette. En natuurlijk kom je dan in situaties terecht die je misschien niet helemaal kent, maar dat mag je je nooit aantrekken.", klinkt het.

Naar eigen zeggen heeft Vande Lanotte Vooruit-voorzitter Conner Rousseau niet verwittigd. "Dat hij gevloekt heeft, dat zal wel. Maar mijn cliënten mogen niet denken dat ik de belangen van de partij in acht neem bij hun verdediging."

"Ik had natuurlijk wel kunnen zeggen dat ik die zaak niet aannam. Maar daarvoor was de manier waarop ze in de media gestoofd werd te zwaar, en de manier waarop ze onheus behandeld werd.", zegt Vande Lanotte.

"Op zaterdag krijg ik een vertrouwelijk dossier, met de vraag erop te reageren en eventuele fouten recht te zetten. Ik kan snel lezen, maar nog voor ik dat dossier had gelezen, zat het op zondag al in het nieuws. Is dat niet onheus?", vraagt Vande Lanotte zich hardop af. In een rechtszaak gelden er bepaalde regels, besluit hij, "en die zijn hier absoluut niet gerespecteerd". (Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen)

Ook dit kan u interesseren