Tagtik

Plasincident zet hele Belgische politiek voor paal

Na Theo Francken (N-VA) is nu ook huidig Belgisch minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) in een wildplassschandaal terechtgekomen. Ook in zijn geval werden de feiten op beeld vastgelegd. 

Tijdens zijn verjaardagsfeest zouden drie van zijn vrienden in beschonken toestand tegen een politiecombi geurineerd hebben. Van Quickenborne hield in eerste instantie vol dat hij niet eens wist wie de drie wildplassers in kwestie zijn. Nogmaals: niets gezien, niets gehoord. Maar maandag kwam aan het licht dat er niet één keer, maar drie keer geürineerd werd tegen de combi. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Volgens die krant zou de Belgische minister van Justitie misschien zelf ook geplast hebben tegen het politievoertuig. Van Quickenborne zou zelfs de combi geopend hebben volgens bronnen in Het Nieuwsblad. De minister ontkent alle aantijgingen met klem. 

"Ik heb de politiecombi geopend en gesloten omdat die niet goed in het slot hing. Ik heb inderdaad staan lachen, heb mijn gsm bekeken om een selfie te nemen en het kan goed zijn dat ik gebaren heb gemaakt die in het licht van wat er enkele uren eerder is gebeurd tot verkeerde interpretaties kan leiden, maar die zijn niet correct", reageert Van Quickenborne in Het Nieuwsblad. 

Lekken de beelden van deze opvallende feiten nog uit en wat zijn de gevolgen voor zijn politieke carrière?

Eerder was voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) al betrapt op wildplassen na een avondje uit in Brussel.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren