Tagtik

Klopjacht op nieuwe Jürgen Conings die Belgische premier wil vermoorden

In Leopoldsburg zijn enkele straten rond de Roy de Blicquylaan door de politie afgesloten: een ex-militair uitte op sociale media doodsbedreigingen aan het adres van de Belgische premier Alexander De Croo.

Rond het huis van de ex-militair is een perimeter ingesteld, maar voorlopig is het nog niet duidelijk of er werkelijk een dreiging uitgaat van de man en wat zijn bedoeling is. Op sociale media verschenen verontrustende filmpjes waarin een jonge ex-militair ermee dreigde De Croo te vermoorden.

In een van de filmpjes zou te zien zijn hoe de man met al dan niet echt wapen schiet op een foto van De Croo die tegen een boom hangt, zo weet Het Nieuwsblad. 

Zit hij in Noorwegen?
Het gaat om een jonge, Belgische ex-militair die last zou hebben van psychische problemen. Of de verdachte nog effectief in zijn huis in Leoplodsburg zit, is niet duidelijk. Enkele buren mogen voorlopig ook hun huis niet uit tot de man is gearresteerd of blijkt dat hij weg is.

De ex-militair kondigde vrijdag zelf op sociale media aan dat hij in Noorwegen zit, maar dat zou een leugen kunnen zijn. Hij liet weten dat zijn gsm zou uitvallen. “Ik overleef dit wel in de natuur. Ik ben thuis hier. In mijn huis vind je boeken, de akashakronieken en een boek over shamanisme. Mijn achterdeur is open, mijn buurvrouw heeft een kleine jullie hoeven niet teveel lawaai te maken. Hou daar rekening bij. Mijn rol is voorbij.”

De verdachte zou in het verleden betrokken zijn geweest bij het beramen van een aanslag tegen een Antwerpse politicus. Die aanslag werd nooit uitgevoerd.

(Skwadra and HL by Tagtik/Source: HLN, Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren