Tagtik

Bouchez: "Moet het voetbal echt kapot in ons land?"

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft besloten om tegen het einde van het jaar zowat alle gokreclame drastisch in te perken. Steeds meer jongeren raken immers verslaafd aan gokken in België.

Het nieuwe koninklijk besluit dat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft opgemaakt over gokreclame, maakt een drastisch einde aan de alomtegenwoordigheid van de Unibets, Golden Palaces en andere Star Casino’s in het straatbeeld en in ons dagelijks leven. Zo is het gedaan met gokreclame op televisie, op de radio en in de bioscoop. Geen betaalde advertenties meer op websites en op Facebook, Instagram en andere social media. Geen reclame meer in tijdschriften of kranten, geen grote affiches meer op straat. Geen persoonlijke mailtjes meer om je aan te zetten om een gokje te wagen. En vooral ook: geen gokbedrijven meer op voetbaltruitjes. De tekst moet nog groen licht krijgen van Europa en de Raad van State, om eind dit jaar in werking te treden.

Coalitiepartner MR is echter volledig tegen het Koninklijk Besluit dat in de maak is. "Dat is een buitensporige maatregel die bijvoorbeeld de sportsector in grote moeilijkheden gaat brengen. Moet het voetbal echt kapot in ons land?", zegt voorzitter Georges-Louis Bouchez maandag. De MR vindt dat de aandacht eerder moet gaan naar mensen met een gokverslaving. "Door een gereglementeerde sector te liquideren, zullen die mensen naar platformen op het dark web gaan, zonder enige regelgeving. Deze puriteinse visie slaat nergens op", stelt Bouchez.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren