Tagtik

'Op wat wacht de politie om Obelix in de cel te gooien?'

De Depardieu-affaire blijft reacties uitlokken op social media, en de meningen zijn vrij duidelijk.

"Depardieu, het is het verhaal van de 3 biggetjes... maar in één lichaam" of "zou het mogelijk kunnen zijn dat hij een geestesziekte heeft, hij ziet er niet normaal uit". Hier zijn enkele voorbeelden van wat er op internet tegenwoordig te vinden is als reactie op de zaak Depardieu.

Gérad Depardieu wordt door verschillende slachtoffers beschuldigd van verkrachting en aanranding. In augustus 2018 beschuldigde actrice Charlotte Arnould de acteur van verkrachting en seksuele intimidatie en diende ze een klacht in. Gérard Depardieu werd in december 2020 aangeklaagd wegens verkrachting en aanranding. In april 2023 publiceerde Mediapart de getuigenissen van dertien vrouwen die Gérard Depardieu beschuldigden van seksueel geweld tijdens de opnames van elf films tussen 2004 en 2022. Drie van deze vrouwen geven hun getuigenis aan justitie ter ondersteuning van Charlotte Arnould. In september 2023 diende actrice Hélène Darras een klacht in wegens aanranding tegen Gérard Depardieu. Eind december 2023 werd de klacht wegens verjaring afgewezen. In december 2023 diende ook de Spaanse journalist en schrijfster Ruth Baza een klacht in.

De affaire-Depardieu overstijgt het strikt juridische kader en is intussen een media-aangelegenheid geworden waarover iedereen zijn mening geeft...

(Tagtik/Source: Mediapart/Photo by Siebbi licensed under Creative Common CC BY 3.0)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren