Tagtik

Openen terrasjes bij 20 graden en meer?

Volgende week zaterdag, 8 mei, opent de horeca na meer dan een halfjaar opnieuwe de deuren. Binnen blijft het het serveren van eten en drinken verboden, maar op de terrasjes kan je eindelijk terug genieten. Het ziet er voorlopig naar uit dat je dat zelfs kan doen in temperaturen van meer dan 20 graden. 

"Zaterdag ziet het er zacht uit met temperaturen rond de 20 graden. Het is vaak droog en zonnig, maar er is ook kans op een plaatselijke bui.", zegt weerman David Dehenauw. Ook zondag vertoeven we in warme en onstabiele lucht met opklaringen, wolkenvelden en kans op onweer. "Zondag zijn temperaturen tussen de 20 en 25 graden mogelijk.", volgens Dehenauw.

Ook aan zee belooft het weer mee te vallen. "De wind waait met een kracht van 4 Beaufort uit het zuiden, met windstoten tot 55 kilometer per uur. Door de stevige zuidenwind, zou de zeebries onderdrukt worden en wordt het ook aan zee zacht.", aldus Dehenauw. "De voorspellingen zijn nog wel heel onzeker, want er zijn storingen in de buurt.", benadrukt collega Frank Duboccage.

Ook dit kan u interesseren