Tagtik

Vrouw onterft kinderen en schenkt 2 miljoen euro… aan haar dieren

"Wat als mijn honden en katten het meer verdienen dan mijn harteloze, ondankbare kinderen?" Dat moet een inwoonster Shanghai (China) hebben gedacht, want zij onterfde haar kinderen en liet haar fortuin na aan haar huisdieren.

Het is een beslissing die veel stof heeft doen opwaaien in een land waar zorgen voor ouderen een essentieel onderdeel is van het familieleven. De Chinese vrouw koos ervoor om haar kinderen hun erfdeel te ontzeggen en haar hele landgoed van 2,5 miljoen euro na te laten aan haar geliefde huisdieren. 

Mevrouw Liu beschuldigt haar nakomelingen er immers van dat ze jarenlang niet naar haar hebben omgezien. Geen bezoek, geen telefoontjes, zelfs niet toen ze ziek werd.

"Haar huisdieren daarentegen bleven wel aan haar zijde, zelfs in moeilijke tijden. Een sterke band die haar wens rechtvaardigt om haar fortuin aan haar katten en honden te schenken," merkt de media-outlet Korii op. 

Omdat het in China onmogelijk is om een erfenis rechtstreeks aan je huisdieren door te geven, zal het bedrag worden toevertrouwd aan de plaatselijke dierenkliniek, die "verantwoordelijk zal zijn voor het beheer van deze erfenis aan deze trouwe metgezellen en hun nakomelingen."
 
(HL with AsD/Source: Korii/Illustration picture: Unsplash)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren