Tagtik

Man vermoordt vriendin voor online minnares: maar hij werd gecatfisht!

Fransman Nicolas H. heeft eind januari zijn vriendin vermoord. De dertiger wilde immers een relatie starten met zijn online minnares. Maar de vrouw die hij op het internet had leren kennen, bleek in werkelijkheid niet te bestaan. Oplichters uit Ivoorkust zaten aan de andere kant van het scherm, maar dat had Nicolas H. niet door.

Het levenloze lichaam van de vrouw, geboren in 1995, werd op 28 januari aangetroffen in haar woning in Beussent, in het noorden van Frankrijk. De dader bleek haar vriendje te zijn. Hij was online een 'relatie' gestart met een vrouw die zich op Facebook voorstelde als ‘Béatrice Leroux, commercente à Brest’. Maar die vrouw bestond niet en bleek achteraf een oplichter te zijn. De Fransman had reeds een som van 2.200 euro betaald aan de oplichter.

De verdachte verscheen woensdag voor de rechtbank en gaf toe zijn partner met voorbedachten rade om het leven te hebben gebracht in de hoop zijn virtuele relatie “werkelijkheid te laten worden”. Zo meldt het openbaar ministerie.

(Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren