Tagtik

Gedetineerde in levensgevaar nadat celgenoten hem folteren en verkrachten

In de gevangenis van Antwerpen is een gedetineerde zwaar toegetakeld door zijn celgenoten. Hij werd dagenlang gefolterd en verkracht. Beelden van de folterpraktijken begonnen dinsdagavond te circuleren in het misdaadmilieu, zo meldt Gazet van Antwerpen.

Het slachtoffer werd in het verleden veroordeeld voor zedenfeiten, nadat hij minderjarigen had aangerand. Nu zit de 41-jarige man in de cel omdat hij wordt verdacht van moordpoging. In zijn cel, normaal bedoeld voor drie personen, maar waar ze nu met zijn zessen zitten, werd hij anaal verkracht met een bezemsteel en moest hij een boterham met uitwerpselen eten. Dinsdagavond werd de man in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, maar volgens de krant is dat levensgevaar woensdag geweken.

Het gerecht startte een onderzoek naar de weerzinwekkende feiten. Vijf verdachten werden gearresteerd voor verhoor. Het parket vraagt de aanhouding van drie van hen voor poging tot moord, verkrachting met verzwarende omstandigheid van foltering, foltering en mensonterende behandeling en de aanduiding van twee van hen voor schuldig verzuim.

Zondagavond begon een staking van 24 uur in de gevangenis in de Begijnenstraat in Antwerpen. Door de staking bleef de foltering langer onopgemerkt.

(HL/Source: GvA, HLN/Illustration picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren