Tagtik

Doodrijder belt vriend: "Er liggen twee mensen dood naast mijn auto"

Enkele dagen na het ongeval dat zondag het leven kostte aan twee wielertoeristen in Gent, in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, blijft het voor velen onbegrijpelijk hoe iemand met een rijverbod en eerdere veroordelingen voor rijden onder invloed, zich toch op de openbare weg kon begeven.

Voor een vriend van Bjorn B., de bestuurder die met 2,99 promille in zijn bloed en met een hoge snelheid inreed op een groepje wielertoeristen, was het duidelijk dat dit ooit zou gebeuren. Vijf minuten na het ongeluk belde de bestuurder hem op.

"Om 11.05 uur, vijf minuten na het ongeval, belde hij mij op", zo vertelt zijn vriend bij Het Nieuwsblad. "Of ik dringend kon komen. 'Er liggen twee mensen dood naast mijn auto', zei hij. Hij was compleet over zijn toeren en aan het wenen. Ik begreep niet waar hij het over had. Daarna beëindigde hij het gesprek."

Volgens de vriend had Bjorn B. niet alleen moeilijkheden om van de alcohol te blijven, maar ook problemen in zijn relatie. Zaterdagnacht had hij ruzie met zijn vriendin gekregen en was het tot een schermutseling gekomen. "Waarom hij die zondagochtend in zijn wagen is gestapt weet niemand, maar ik ben er zeker van dat zijn relatie er voor iets tussen zit. Ik wist dat er vroeg of laat ongelukken van zouden komen, en kijk", zo zegt zijn vriend nog die er voor hem wil blijven zijn. "Anders staat hij er helemaal alleen voor. Hij heeft altijd op mij kunnen rekenen en ook nu wil ik hem niet aan zijn lot overlaten."

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Illustration picture: Jon Tyson via Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren