Tagtik

Vertrekt Ryanair uit België?

De piloten van Ryanair dreigen er in België mee om op 23 en 24 juli opnieuw te staken als hun eisen niet ingewilligd worden. Dat is niet naar de zin van de directie van de Ierse lagekostenmaatschappij.

“Als je enige tactiek is om te ontkennen dat je ooit een overeenkomst hebt ondertekend, om te weigeren te onderhandelen, en om stakingen te blijven uitroepen – om zo een onderhandelde overeenkomst uit 2020 te proberen te ondermijnen – dan is er geen hoop op een deal”, reageert de Ryanair-directie bij Le Soir. “Uiteindelijk zul je aan de piloten moeten uitleggen waarom ze geld moeten verspillen aan stakingen, en waarom het bedrijf de Belgische luchthavens heeft verlaten.”

Ryanair zegt dat het reeds een overeenkomst vond met tachtig procent van de piloten in Europa, maar dat de piloten in België zich keer op keer weigeren constructief op te stellen. “En dat terwijl het bedrijf van plan was om haar goede wil te tonen door de mogelijkheid voor de in België wettelijk verplichte indexatie te onderzoeken. Tachtig procent van de piloten in ons netwerk vallen nu onder nieuwe langetermijnovereenkomsten. U geeft aan dat u in België nooit een gelijkaardige overeenkomst zal ondertekenen. Als dat uw standpunt is, het zij zo. Maar dan zal u zeer lang staken, waardoor het bedrijfsleven wordt geschaad en de investeringen in België – die drie procent van onze activiteiten uitmaken – wordt ondermijnd.”

(Skwadra by Tagtik/Source: Le Soir/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren