Tagtik

Zwarte Dolfijn: de gevangenis van Poetin waaruit niet te ontsnappen is

De zwaarste misdadigers worden in Rusland opgesloten in de 'Zwarte Dolfijn', een enorme gevangenis aan de grens met Kazachstan. Een reportage van National Geographic gebaseerd op de getuigenissen van ex-gedetineerden van deze gevangenis werpt een licht op de hel die de gevangenen daar meemaken.

Het is in deze gevangenis dat de vermeende daders van de terroristische aanslag op het Crocus City Hall in Moskou op 22 maart, waarbij meer dan 140 mensen om het leven kwamen, zijn opgesloten.

Uit de reportage van National Geographic blijkt hoe verschrikkelijk de leefomstandigheden er zijn. In de gevangenis zitten 700 van de zwaarste criminelen, gaande van gedetineerden met een levenslange straf en maniakken tot kannibalen, politieke gevangenen en terroristen.  

Ze leven met zijn vieren in een cel van 4 vierkante meter. Ze staan 24 uur per dag onder constante bewaking en worden gefilmd en moeten voorovergebogen leven, want ze kunnen niet rechtopstaan. Van 6 uur 's ochtends tot 9 uur 's avonds is het hen verboden om te zitten, te rusten of te liggen.

In de Zwarte Dolfijn wordt er alles aan gedaan om de gevangenen te vernederen. Het is een van de meest afschuwelijke gevangenisregimes ter wereld, waar geen genade wordt getoond, een directe afstammeling van de goelags uit het Sovjettijdperk.

(HL with FM/Source: National Geographic/Illustration picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren