Tagtik

"We zullen elke centimeter, elke millimeter van de NAVO verdedigen"

Antony Blinken, de minister van Buitenlandse Zaken van de VS, was te gast bij LCI, de Franse nieuwszender. Gespreksonderwerp: het conflict tussen Oekraïne en Rusland.

"Het beleid van president Biden is duidelijk: er komen geen Amerikaanse troepen op Oekraïens grondgebied, dat is een rode lijn die we niet gaan overschrijden", zo sprak Blinken op de nieuwszender. "Voor ons is het een kwestie van nationaal belang: het is niet in ons belang om een direct conflict met Rusland te hebben. Ik denk niet dat het in het belang is van een van de NAVO-leden, maar we moeten er alles aan doen om Oekraïne te steunen, dit jaar maar ook in de komende jaren. Ik ben ervan overtuigd dat Oekraïne nooit in Russische handen zal vallen."

"Het echte directe gevaar is op de grond, maar het grotere gevaar is het idee in het hoofd van Poetin dat hij nog veel langer door kan gaan, dat wij uiteindelijk zullen wegkwijnen, dat Europa en de Verenigde Staten zullen wegkwijnen. We moeten Poetin ervan overtuigen dat dit niet het geval zal zijn", aldus de Amerikaanse minister nog.

Blinken sprak ook over de NAVO: "Het is niet in Poetins belang om het conflict tegen een van de NAVO-leden te verbreden, hij weet dat agressie tegen de NAVO een onmiddellijke reactie zal krijgen. We zullen elke centimeter, elke millimeter van de NAVO verdedigen."

(Fausto with FM/Source: LCI/Illustration picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren