Tagtik

Russische hulp aan Korea: waanzin van deze leiders doet ons het ergste vrezen! (VIDEO)

Al dertien jaar lang is Kim Jong-un aan de macht in Noord-Korea en al evenlang provoceert hij zijn buren en gezworen vijanden van het Zuiden. Het lijkt er de afgelopen maanden echter sterk op dat Noord-Korea echt een oorlog is aan het voorbereiden.

Op 2 april testte het Noord-Koreaanse leger met succes zijn nieuwe hypersonische raketten voor de middellange tot lange afstand. Dit leidde onmiddellijk tot veroordeling door Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten.

Volgens KNCA, het officiële Noord-Koreaanse persbureau, demonstreert het succes van dit strategische wapen de “absolute superioriteit” van de Noord-Koreaanse defensietechnologie.

Op 29 maart sprak Rusland zijn veto uit tegen de Verenigde Naties over de uitbreiding van het toezicht door VN-experts op de naleving door Pyongyang van internationale sancties.

Noord-Korea wordt er ook van beschuldigd Rusland te voorzien van munitie, waaronder granaten. De Koreaanse leider omschreef de Russische aanval op Oekraïne vorig jaar als een ‘heilige strijd’.

Op 26 maart verklaarde de Noord-Koreaanse leider dat elk toekomstig contact en onderhandelingen met Japan overbodig zijn. Bij deze gelegenheid benadrukte de zus van Kim Jong-un, Kim Yo Yong, eveneens een belangrijk figuur in de Noord-Koreaanse Communistische Partij, dat de wens van Japan om zich in de interne aangelegenheden van haar land te mengen het land tot “zelfverdediging” machtigde.

Begin dit jaar schreven Robert Carlin, een voormalige CIA-officier, en Siegfried Hecker, een kernwetenschapper, op 38 North, de site gewijd aan Noord-Korea: 'Net als zijn grootvader in 1950 nam Kim Jong Un de strategische beslissing om ten strijde trekken.'

Dreigt er een nieuwe oorlog?

(FVDV and MYukio for Tagtik/Sources: The Japan Times - The Mainichi/ Photo: Micha Brandli for Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren