Tagtik

Poetin arresteert 3 nieuwe verdachten voor aanslag Moskou

Het onderzoek naar de aanslag op de concertzaal in Moskou waarbij 144 mensen het leven lieten gaat verder. Intussen werden drie nieuwe verdachten opgepakt.

“De FSB heeft in Moskou, Jekaterinenburg (Centraal-Rusland) en Omsk (Siberië) een Russische staatsburger en twee buitenlanders – allen afkomstig uit Centraal-Azië – gearresteerd die betrokken waren bij de terreurdaad die op 22 maart 2024 werd gepleegd in de Crocus City Hall”, aldus de FSB in een verklaring.

Volgens de veiligheidsdiensten zouden twee van deze nieuwe verdachten “geld hebben gestuurd voor de aankoop van vuurwapens en wagens die gebruikt werden bij de terreurdaad”. De derde zou de aanslagplegers hebben “gefinancierd”, klinkt het. Op beelden die de FSB heeft verspreid, is hun aanhouding te zien.

Op 22 maart openden vier mannen het vuur in een concertzaal in Moskou. Ze schoten op de menigte en staken het gebouw in brand. Maar liefst 144 mensen kwamen daarbij om het leven en 551 anderen raakten gewond. De jihadistische groep IS (Islamitische Staat) eiste de aanslag op. De Russen pakten snel vier mannen op. De vier verdachten werden door de Russische autoriteiten geïdentificeerd als Dalerdzhon Mirzoyev, Saidakrami Murodali Rachabalizoda, Shamsidin Fariduni en Muhammadsobir Fayzov. Zij verschenen reeds zwaar toegetakeld voor de rechtbank op beschuldiging van terrorisme. De mannen werden geïdentificeerd als staatsburgers van Tadzjikistan, aldus het Russische staatspersbureau Tass. In Rusland werden ook intussen al vijftien andere mensen gearresteerd die verdacht worden van medeplichtigheid aan de aanval.

(SR  for Tagtik/Picture by kremlin.ru licensed under the creative commons attribution 4. 0 international license)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren