Tagtik

Oekraïense soldaten kampen met gokverslaving

Uit verschillende rapporten blijkt dat heel wat Oekraïense soldaten zich bezig houden met gokken. En dat is niet bepaald positief voor hun al zo geteisterde mentale gezondheid.

Volgens een studie leidt de stress die verband houdt met oorlog tot bepaald gedrag, zoals gokken en geld uitgeven. Dat gebeurt initieel om stress te verlichten, maar het effect is eigenlijk het tegenovergestelde en schaadt de concentratie van soldaten.

Online gokspelletjes zijn ook gevaarlijk qua veiligheid, vanwege de Russische geheime diensten die massaal telefoons hackt.

Heel wat Oekraïense soldaten kampen met een gokverslaving, waardoor de Oekraïense generale staf zich verplicht ziet om radicale beslissingen te nemen om deze problematiek aan te pakken.

Voor soldaten waarbij vastgesteld wordt dat ze verslaafd zijn aan online games of gokken, kan hun loon voortaan rechtstreeks aan hun families worden uitbetaald, zodat ze het niet meer kunnen gebruiken om hun gokverslaving te voeden. Volgens de Franse krant Le Monde waren er zelfs soldaten die hun hele loon meteen aan dit soort spelletjes besteedden.

(FVDV and FM for Tagtik/Source: Nexta - Le Monde/Photo: Michael Mraz for Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren