Tagtik

Het volgende geschifte project van Poetin na de invasie van Oekraïne

Vladimir Poetin heeft na de oorlog in Oekraïne nieuwe plannen voor zijn land. Dit geheime plan werd publiekelijk nog nooit eerder besproken.

Op 14 maart, tijdens een ontmoeting tussen leden van de Minushtin-regering in Moskou, legde Denis Manturov (Russische minister van Industrie en Handel) het project op tafel: het zou gaan om “het creëren van transportsystemen voor ruimtemodules op basis van een kerncentrale, om veelbelovende lanceerinrichtingen te ontwikkelen en produceren, en ook een nieuw orbitaal station te bouwen”. Het is L’Indépendant die ons informeert over dit ambiteuze plan, op basis van gegevens van persbureau Interfax. 

Het Russische staatshoofd liet niet na te benadrukken dat Rusland op bepaalde terreinen over vaardigheden beschikt die andere landen niet hebben: "We hebben zelfs bases waar we trots op kunnen zijn en waarop we in de toekomst kunnen rekenen. De door u genoemde kerncentrale is bijvoorbeeld bedoeld om in de ruimte te opereren." Alvorens aan deze beroemde vaardigheden toe te voegen: "We moeten er bijzondere aandacht aan besteden, zodat ze zich ontwikkelen en in de ruimte kunnen worden gebruikt. Problemen die zich voordoen, kunnen en moeten met behulp van deze technologieën worden opgelost."

Premier Mikhail Mishustin en vicepremier van de Russische Federatie Andrei Belousov zijn belast met dit bijzondere project, dat “tijdig gefinancierd zal worden”, aldus L’Indépendant. Plannen die door de Verenigde Staten niet gunstig zouden worden beoordeeld, omdat ze als een potentiële bedreiging voor de veiligheid van het land worden beschouwd. Het hoofd van het Kremlin had in het verleden immers al aangegeven dat de plaatsing van kernwapens in de ruimte een sterk argument was in de onderhandelingen met de Amerikanen.

(SR and AsD for Tagtik/Source: L’Indépendant/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren