Tagtik

UFC-vechter ontslagen voor bijten tegenstander

De Braziliaan Igor Severino, die zaterdagavond zijn eerste UFC-gevecht vocht, zal geen tweede gevecht vechten. Hij werd gediskwalificeerd voor het bijten van zijn Braziliaanse collega Andre Lima in zijn biceps en zal worden ontslagen door de organisatie.


Igor Severino is 20 jaar oud en heeft grote tanden, maar hij gebruikt ze niet altijd goed. De Braziliaan maakte zaterdagavond zijn UFC-debuut in Frankrijk, maar dat duurde maar net iets langer dan een ronde. In de tweede ronde raakte de jonge vechter de weg kwijt en beet hij zijn tegenstander en landgenoot Andre Lima in zijn arm.

Lima vroeg de scheidsrechter onmiddellijk om het gevecht te stoppen en hief zijn linkerarm op om de bijtwonden te laten zien. Nadat de video was geanalyseerd, besloten de officials om Severino te diskwalificeren, waardoor de overwinning naar zijn tegenstander ging… en vervolgens een heftige reactie van Dana White uitlokte.

De UFC-president vertelde de Amerikaanse journalist Kevin Iole in een bericht dat het contract van de overtreder zou worden beëindigd: “Als je gefrustreerd bent en het gevecht wilt stoppen, zijn er veel manieren om dat te doen, maar de ergste manier is om je tegenstander te bijten. Nu ben je ontslagen en heb je de grootste kans van je leven verloren. En het risico om echt problemen te krijgen met de Nevada Athletic Commission laat ik aan me voorbij gaan.”

Toen de pijn voorbij was, besloot de winnaar zichzelf te tatoeëren met de beetafdruk, vergezeld van de zin “I got a fucking bite bonus”. Dana White garandeerde hem een bonus van 50.000 euro, wat allesbehalve triviaal is voor een 25-jarige vechter die in het voorprogramma stond en wiens inkomen dus niet dat van de sterren van de sport is.

(L'Equipe via Tagtik/Main Picture : Pixabay via Pexels/Picture I. Severino by L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren