Tagtik

Average Rob loopt blessure op 11 dagen voor ironman

De Belgische Youtuber Average Rob (31) traint al maanden voor zijn allereerste ironman, samen met zijn broer. 

Een ironman is een triatlon die bestaat uit 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen. Een ontzettend zware opgave dus! Maar dat schrikte het Belgische Youtubefenomeen niet af. Op zijn social media is te zien hoe hij zich al maandenlang maniakaal voorbereidt. Maar nu op elf dagen van zijn ironmandeelname heeft hij echter een blessure opgelopen.

Average Rob heeft last van een overbelasting aan de voet en moet noodgedwongen rusten. Dat is elf dagen voor zijn deelname aan de Ironman in het Oostenrijkse Kärnten-Klagenfurt niet meteen een ramp aangezien hij volop aan het taperen is, maar het bezorgt hem toch stevige kopzorgen. 

De Belg is echter vastbesloten om door de pijn te bijten. “Mijn voet is nu niet top en gaat dat op 18 juni nog niet zijn. Er gaat zeker een moment komen waarop ik de pijn moet doorbijten, maar al kruip ik naar de finish, ik moet en zal die halen.” Rob is vastberaden en slaat zijn doktersadvies in de wind. “Hij zei: Ik weet dat je niet gaat luisteren, dus ik wens je enkel heel veel succes. En dat ga ik nodig hebben ook”, lacht de content creator uit Overijse.

Average Rob wordt in zijn ironmanavontuur begeleid door triatleet-kampioenen Frederik en Luc Van Lierde en ging tevens op stage op Lanzarote.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Youtube)

Ook dit kan u interesseren