Tagtik

Vrees na dood Vialli en Mihajlovic: "Welke middelen gebruikten we?"

Dino Baggio, de voormalige Italiaanse international, wil een onderzoek naar de middelen die in de jaren 1990 door voetballers werden gebruikt. Hij maakt zich zorgen na de dood van Gianluca Vialli en Sinisa Mihajlovic.

In La Gazzetta dello Sport uit Baggio, ex-speler van onder meer Juventus waar hij samenspeelde met Vialli, zijn verdriet om het overlijden van de ex-speler die hij als zijn vriend beschouwde.

"Ik denk dat de farmaceutische producten die we in die tijd namen, moeten worden onderzocht. Misschien is er niks mis mee, misschien ontdekken we iets", aldus Dino Baggio. Om doping gaat het niet, zo zegt hij nog, want de voetballers werden om de drie, vier dagen gecontroleerd. "Ik wil van wetenschappers gewoon weten of de producten die we namen voor problemen in ons lichaam zorgen." 

Baggio maakt zich ook nog zorgen om de producten die werden gebruikt om de voetbalvelden in orde te houden en die nu verboden zijn. "Welke stoffen heb ik ingeademd? Waren die slecht voor me? Ik heb toch het recht dat te weten, niet?"

Sinisa Mihajlovic verloor in december van vorig jaar op 53-jarige leeftijd de strijd tegen leukemie. Gianluca Vialli overleed deze maand aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Hij werd 58.

(PP/Source: Gazzetta.it/Picture: Pixabay)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren