Tagtik

Dani Alves heeft vader Neymar terugbetaald

De advocaat van Dani Alves maakte woensdag bekend dat de voormalig Braziliaans international, die in Spanje is veroordeeld voor verkrachting, de 150.000 euro die de vader van Neymar heeft betaald voor zijn verdediging, heeft terugbetaald.

“Dani Alves heeft de 150.000 euro een week geleden terugbetaald aan Neymar (vader)”, zei zijn advocaat Ines Guardiola in een bericht aan AFP, zonder de redenen voor de terugbetaling te onthullen. De vader van de sterspeler van het Braziliaanse nationale elftal had in januari verklaard dat hij de voormalige speler van Barça en PSG financieel had geholpen, hoewel Alves op dat moment nog niet was veroordeeld. Dat gebaar lokte veel kritiek uit in Brazilië.

In maart, een maand nadat de voormalige internationale verdediger was veroordeeld tot 4,5 jaar gevangenisstraf voor verkrachting, ontkende hij dat hij, zijn zoon of zijn familie de borgsom van 1 miljoen euro zouden betalen die door de Spaanse rechtbank was vastgesteld voor de voorwaardelijke vrijlating van Alves, in afwachting van het hoger beroep.

De 40-jarige oud-voetballer werd op 25 maart vrijgelaten uit de gevangenis waar hij sinds eind januari 2023 vastzat nadat hij zijn borgtocht van 1 miljoen euro had betaald. De voormalige Juventus-speler werd schuldig bevonden aan de verkrachting van een vrouw in de toiletten van een nachtclub in Barcelona eind 2022, bij zijn terugkeer van het WK in Qatar.

Woensdag verwierp de rechtbank van Barcelona de beroepen van de openbare aanklager en de burgerlijke partij tegen de vrijlating van de voetballer.

(Nicolas Calvet/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren