Tagtik

Agressie in het jeugdvoetbal: ruzie over 3 euro toegangsgeld escaleert

Bij een jeugdvoetbalwedstrijd in Antwerpen heeft een discussie over het toegangsgeld geleid tot heel wat getier en gegooi met barkrukken in de kantine. De gemoederen raakten snel bedaard, maar de politie werd toch opgeroepen.

De ruzie ontstond bij een wedstrijd van de U7 tussen FC Ekeren en Groenendaal. Toen een vrijwilligster van de thuisclub Ekeren langskwam langs de kant van het veld om het toegangsgeld van 3 euro te innen, kreeg ze het aan de stok met mensen die weigerden te betalen. De voorzitter van de club kwam tussenbeide om het dan maar zo te laten.

In de kantine kwam het echter opnieuw tot een opstootje toen een vrouw de drie euro naar de vrijwilligster gooide. De gemoederen raakten verhit en er werd heel wat geroepen en zelfs met barkrukken gezwaaid. De politie werd opgeroepen, maar de rust was alweer teruggekeerd toen de agenten na twintig minuten arriveerden.

De dag na de wedstrijd kwamen de voorzitters van de twee clubs bij elkaar om de agressie af te keuren. Gazet van Antwerpen meldt dat bij Voetbal Vlaanderen vorig seizoen maar liefst 6.801 gevallen van agressie op en naast de voetbalterreinen werden gemeld.

(PP/Source: GvA/Picture: Unsplash)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren