Tagtik

Zorgt DNA werknemers voor doorbraak in mysterieuze rusthuismoorden?

Drie moorden en zes moordpogingen teisterden woonzorgcentrum Rozenberg in het West-Vlaamse Oostrozebeke in 2020. De dader? Nog niet gekend!

Maar nu, vier jaar na de feiten, worden alle medewerkers gevraagd om vrijwillig hun DNA af te staan in een ultieme poging om de dader te ontmaskeren.

Bij alle slachtoffers van de moorden en moordpogingen werd een hypo vastgesteld, een plotse val in hun suikerspiegel als gevolg van een overdosis insuline. Opvallend: geen van de slachtoffers was diabetespatiënt. Drie bewoners van het woonzorgcentrum werden zo om het leven gebracht en zes anderen overleefden de moordpoging met insuline. De insuline werd trouwens van buitenaf naar het woonzorgcentrum gebracht, blijkt uit het onderzoek.

Insulinepennen met DNA
Het DNA van de werknemers en ex-werknemers zal vergeleken worden met DNA dat is aangetroffen op verdachte insulinepennen die in het onderzoek in beslag zijn genomen. Op die  verdachte insulinepennen werd immers telkens genetisch materiaal gevonden van een man en een vrouw. Ook het schoonmaakpersoneel wordt gevraagd DNA af te staan.

(FVDV for Tagtik/Source: KVWV - Nieuwsblad/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren