Tagtik

Vuilnisophaler rijdt meisje (1) dood en vuilnismannen dumpen lichaampje op stort

Er is een tragisch einde gekomen aan de zoektocht naar de bijna tweejarige Danka in Servië.

Waar is de bijna tweejarige Danka Ilić? Die vraag hield heel Europa bezig. Maar het meisje werd helaas dood teruggevonden.

De peuter verdween op dinsdag 26 maart uit de tuin van haar ouderlijke woning in Bansko Pole, in de buurt van de oostelijke stad Bor in Servië. Haar ouders sloegen meteen alarm en de politie en hulpdiensten zetten de grote middelen in. Maar bij de zoekacties werd het meisje niet meteen teruggevonden. 

Enkele dagen na de verdwijning kreeg de politie een opmerkelijke tip binnen: Danka zou gezien zijn op 30 maart in het Oostenrijkse Wenen. 

Vals alarm uit Oostenrijk
Het was een Serviër die in Wenen woont die het opsporingsbericht had gezien en dan plots een meisje zag dat heel erg op de vermiste Servische peuter leek. Hij zag het meisje op 30 maart in Wenen in het gezelschap van vermoedelijk twee Roemeense vrouwen. De man maakte een video van de vrouwen met het kind en bezorgde die video aan de politiediensten. Het was niet zeker of het meisje op de video ook effectief de vermiste Servische peuter is, maar het meisje op de video leek alvast erg op Danka.

Na negen dagen van pijn en onwetendkeid kwam het nieuws waar niemand op gerekend had: de vermiste Danka Ilić is dood. Ouders Miloš en Ivana Ilić ontvingen het nieuws van haar overlijden op het politiebureau. 

Gedumpt op het stort
De politie heeft twee mensen opgepakt. Het gaat om gemeentewerkers die het meisje zouden hebben aangereden met de vuilniswagen. Vervolgens namen ze haar levenloze lichaam mee en dumpten ze haar op de gemeentelijke stortplaats. Daar vond de politie negen dagen na haar verdwijning haar stoffelijke resten.

(FVDV for Tagtik/Photo: Interpol)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren