Tagtik

Meisje (1) verdwijnt thuis en wordt 1.000 km verder gezien: is dit de vermiste Danka? (VIDEO)

Waar is de bijna tweejarige Danka Ilić? Die vraag houdt momenteel heel Europa bezig.

De peuter verdween op dinsdag 26 maart uit de tuin van haar ouderlijke woning in Bansko Pole, in de buurt van de oostelijke stad Bor in Servië. Haar ouders sloegen meteen alarm en de politie en hulpdiensten zetten de grote middelen in. Maar bij de zoekacties werd het meisje nog niet teruggevonden. 

Enkele dagen na de verdwijning kreeg de politie een opmerkelijke tip binnen: Danka zou gezien zijn op 30 maart in het Oostenrijkse Wenen. 

Het was een Serviër die in Wenen woont die het opsporingsbericht had gezien en dan plots een meisje zag dat heel erg op de vermiste Servische peuter leek. Hij zag het meisje op 30 maart in Wenen in het gezelschap van vermoedelijk twee Roemeense vrouwen. De man maakte een video van de vrouwen met het kind en bezorgde die video aan de politiediensten. Het is niet zeker of het meisje op de video ook effectief de vermiste Servische peuter is, maar de Oostenrijkse autoriteiten zijn nu alleszins betrokken bij de zoekactie en hebben burgers gevraagd om contact op te nemen als de Danka zouden zien.

(FVDV for Tagtik/Illustration: Interpol)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren