Tagtik

Man (28) lukraak doodgeschoten op Brussels terras

Een jongeman uit Aalst werd zondagavond in het bijzijn van zijn broer neergeschoten toen hij op het terras van een theehuis nabij het Brusselse Zuidstation iets zat te drinken.

Het 28-jarige slachtoffer kreeg een kogel door zijn hoofd en overleefde het niet. Een tweede slachtoffer werd geraakt in de schouder.

De twee broers uit Oost-Vlaanderen hadden net de populaire zuid-markt bezocht en dronken een thee op het terras van een bar, toen een man plots het vuur opende. Het slachtoffer bleek op het verkeerde moment op de verkeerde plaats te zijn want de dader kende hem niet.

De broer van het slachtoffer verklaarde in Het Nieuwsblad dat er ‘s ochtends eerder een ruzie was in hetzelfde café en dat de schietpartij daar een gevolg van is. Dat wordt door politiebronnen bevestigd. “Het slachtoffer heeft niets met de ruzie te maken”, klinkt het nog bij diezelfde bronnen. “De man had ook niets te maken met drugs. Hij werd per vergissing neergeschoten. De daders zochten vergelding voor die eerdere ruzie.”

De politie zou reeds 4 verdachten hebben opgepakt.

(SR for Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration: Max Fleischmann for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren