Tagtik

Verkeer in New York volledig stilgelegd voor ongelofelijk fenomeen: verbazing alom!

Twee keer per jaar vindt in New York City een spectaculaire gebeurtenis plaats, beter bekend als Manhattanhenge, de zonnewende van Manhattan. Het is een onvergetelijk moment dat honderden New Yorkers en toeristen in zijn ban houdt.

De spectaculaire zonsondergang vond plaats op 29 mei om 20.12 uur (plaatselijke tijd) en zal opnieuw plaatsvinden op 12 juli om 20.20 uur. Tegen die tijd zijn en worden alle camera's volop gebruikt! 

Deze zonnewende in Manhattan vindt ongeveer 21 dagen voor en na de eigenlijke zomerzonnewende plaats, meldt het mediakanaal Futura-Sciences. Een weerfenomeen dat op zichzelf een klassieke zonsondergang is, met één verschil: de positie van de zon. Deze gaat precies onder tussen de gebouwen aan de oost- en westkant van Manhattan en biedt een adembenemend schouwspel. 

“De zonnebol verschijnt omringd door wolkenkrabbers en de lichtstralen concentreren zich op bepaalde straten (14th Street, 23rd Street, 34th Street, 42nd Street en 57th Street),” legt Futura-Sciences uit. Zonder wolken aan de horizon baadden de straten en gevels van de gebouwen in het zonlicht, dat eenstemmig fonkelde. Tijdens dit magische moment was het verkeer in de stad afgesloten, zodat toeschouwers en fotografen in alle rust van het tafereel konden genieten. 

Het was een astrofysicus van het American Museum of Natural History die het fenomeen ontdekte in 2002 en het zijn bijnaam gaf (Manhattanhenge), verwijzend naar een groot megalithisch monument in het Verenigd Koninkrijk, Stonehenge. 

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Futura- Sciences/Illustration: Unsplash)

 

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren