Tagtik

Is gevonden lichaam van verdwenen Nederlandse student (20) in Noorwegen?

Vrijdagavond werd een levenloos lichaam gevonden tijdens de zoektocht naar een Nederlandse student in Noorwegen.

Er werd de afgelopen dagen massaal gezocht naar een Nederlandse student van 20 die woensdag verdween tijdens een hike die hij aanvatte in het Noorse gebied Aselidalen bij Bodo.

De Nederlandse student maakte woensdag een bergwandeling samen met twee andere internationale studenten. Zij verloren hun vriend, die een beetje voorop liep, echter uit het oog en verwittigden uiteindelijk de hulpdiensten.

De hulpdiensten zoeken onder meer met een helikopter naar de vermiste Nederlander. Maar het zoekterrein is bijzonder uitdagend. “Het is steil, glad, smeltend ijs dat losraakt en rivieren met veel smeltwater. We moeten voortdurend de veiligheid van de zoekploegen monitoren”, klinkt het.

De vermiste Nederlandse student volgt les aan de faculteit Levenswetenschappen en Aquacultuur van de Nord Universiteit in Bodo.

Vrijdagavond werd er een lichaam gevonden. Alhoewel het lichaam nog officieel geïdentificeerd moet worden is de familie al op de hoogte gebracht, zo melden Noorse media. 

“De persoon is niet geïdentificeerd, maar wij gaan ervan uit dat het om de vermiste persoon gaat”, meldt de Noorse politie op X. “Nabestaanden zijn op de hoogte gebracht.”

(SR for Tagtik/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren